Procházení: INTERVIEWS

„Sám zatím za sebou žádný zákrok nemám, ale až přijde můj čas, půjdu na víčka. Není to jen estetický, ale…

Miroslava Vokounová Krepčíková se nebojí otevírat témata, která jsou tabu. Má dar naslouchání, touhu pomáhat ostatním i sílu provázet lidi v krizových situacích, nemoci, jejich posledních dnech, ale i v nových začátcích. V rozhovoru vypráví o projektech, které Nadační fond Propolis33 podporuje, i o tom, proč se bojíme mluvit s lidmi, kteří někoho ztratili.

Lektorka a fundraiserka Markéta Brabcová se v organizaci Konsent věnuje prevenci sexuálního násilí. Nás zajímaly především situace, kdy je obtěžující osobou někdo v nadřízené pozici, a taky to, jestli už se naše společnost posunula dál od obecně zažitých klišé typu, že je přece normální, když šéfové spí se svými sekretářkami.

ART

„Performing arts byl v 90. letech výraz, který nebylo možné napsat ani do grantové žádosti, ani na plakát. Museli jsme vysvětlovat, že prezentujeme divadlo, které je sice jiné, než jsou diváci zvyklí, ale že stojí za pozornost,“ říká Pavel Štorek, umělecký ředitel festivalu 4+4 dny v pohybu. Na co by pozval z letošního programu a co se děje v oblasti divadelní alternativy u nás i ve světě?