Sobota, 28 ledna, 2023
spot_img

Zachraňte restaurace: skočte si pro jídlo s sebou

Následující dny a týdny mohou být pro českou gastronomii likvidační. Už teď některé restaurace zcela uzavřely svůj provoz, ostatní evidují pouze zlomek tržeb. Pomoci podnikům přežít můžeme velice jednoduše, a navíc v souladu s veškerými doporučeními vlády i hygieniků. Prostě si vezměte obědy nebo večeře ze svých oblíbených podniků s sebou domů. Objednat si můžete i online a jídlo si v restauraci pouze vyzvednete. Dojde tak k minimálnímu styku a pomůžete českému gastru přežít.

Během víkendu jsme zaznamenali až 84% mezitýdenní pokles tržeb ve více než 3 000 podnicích, kterým dodáváme pokladní systémy. Takové výpadky příjmů jsou pro gastro provozovny likvidační, i kdyby trvaly jenom několik dnů. Pro záchranu restaurací bude klíčové objednávání jídla s sebou, na které spoustu lidí dnes zapomíná, je to však velmi bezpečná a státem povolená možnost teplého jídla a zároveň i možností, jak pomoci restauracím přečkat toto těžké období,” komentuje současnou situaci Igor Třeslín, CEO společnosti Storyous, která restauracím dodává pokladní systémy a teď se snaží spolu s ostatními předními představiteli českého gastra pomoci podnikům přežít.

Objednávky online z domu, jídlo bezkontaktně v okénku

Web #kdesenajim vytvořil mapu podniků, které jsou i nyní otevřené a nabízejí možnost vzít si jídlo či pití s sebou. Od zítřka bude možné z webu přímo objednat jídlo u konkrétní restaurace, zaplatit online kartou a jídlo si jenom vyzvednout ve výdejním okénku. Všechny restaurace, které zůstaly otevřené, se mohou registrovat přímo na webu #kdesenajim, nebo přes chat na Facebooku Storyous. Shromažďují se zde i jakékoliv další tipy, které pomohou podnikům přežít. Zásob jídla máme teď doma všichni více než dost, ale zkuste sobě i dětem alespoň párkrát v týdnu vzít oběd nebo večeři z oblíbené restaurace. Tam mají taky na skladě množství kvalitního jídla, které se může do pár dnů slabého provozu zkazit a tím ještě víc oslabit šanci restaurace přežít toto období,” dodává Třeslín.

Kde se najím v mobilu

Podobně jako web #kdesenajim bude fungovat i aplikace pro objednání jídla k vyzvednutí. Co nejdřív bude dostupná na App Store i Google Play pod účtem Storyous. Kdokoliv si ji jednoduše stáhne do mobilu a aplikace vyhledá restaurace v okolí, které nabízejí možnost vyzvednout si jídlo s sebou. Jako host si už jenom vyberete položku z menu, zaplatíte kartou skrze aplikaci a vyzvednete si jídlo ve výdejním okénku.

Jemný bistro
Zdroj: Archiv podniku

 

Roční předplatné + dárek

Předplaťte si WHAT a my vám darujeme kousek té nejčistší přírody. Díky biOrganica.cz si užijete hýčkání aktivizující super-food maskou nebo pečující čokoládovou maskou z dílny britské 100% bio značky Inlight.

Vychází 31. ledna

S výukou finanční gramotnosti je třeba začít od útlého věku, tvrdí...

Ačkoli si české děti podle průzkumů finanční gramotnosti nestojí špatně, není rozhodně výjimkou, že žáci základních škol netuší, jakou hodnotu mají předměty, které vlastní,...
Terezie Vodička Kovalová pro GWC

Terezie Vodička Kovalová v rouše Evině vzkazuje, že nahota není hřích....

Mladá česká značka streetwearového oblečení Girls Without Clothes přiložila ruku k dílu. V době pandemie, kdy je neustálý nedostatek roušek, začala vytvářet vlastní. Část...

Z průmyslových oblastí v ekologické ostrovy. Belgické společnosti mění nevyužívaná místa v přírodní ráje

Jak by to asi vypadalo, kdyby se váš zaměstnavatel rozhodl, že promění část svých prostor v ekologický ostrov? Přesně...

Sara Polak: Jak se dá umělá inteligence využít pro život v době krize

Tohle je můj třetí článek pro WHAT o umělé inteligenci. Jsem vděčná, že mám možnost předávat vám informace o...

Válka a móda: Materiály, střihy a trendy, které vznikly jako reakce na válečnou situaci

Textilní průmysl si v historii půjčoval vzory či materiály z vojenské výbavy. Návrháři v důsledku války měnili tvář módy....
Vychází 31. ledna
Zavří­t reklamu