Víkend, prázdniny a horko – to si říká o relax a zábavu. Benedikt Houda, bar manager z pražského The Monkey Baru, pro vás připravil tři elegantní alkoholické drinky, které zvládnete snadno sami doma.
Paloma
→ 40 ml tequila blanco
→ 150 ml grepova limonáda
Do dlouhé sklenice plné ledu nalijeme tequilu, přidáme špetku soli a dolijeme grepovou limonádou. Lehce promícháme, zdobíme plátkem grepu. V The Monkey Baru jsme drink posunuli. Uděláme domací cordial z grepu, guave a ibišku. Smícháme s tequilou a dolijeme sodou. Zdobíme krustou z ibiškové soli.
Penicilin
→ 40 ml skotská blended whisky
→ 10 ml kouřová skotská whisky
→ 30 ml citronová šťáva
→ 20 ml medová voda (med a voda v poměru 1 : 1)
→ zázvor
Do shakeru hodíme přibližně 1 cm velkou kostku zázvoru a rozdrtíme. Poté přidáme skotskou whisky, citron, medovou vodu a vyshakerujeme. Scedíme do nízké sklenice na led a na závěr přelejeme kouřovou skotskou. U nás v baru si děláme domací cordial z yuzu a galangalu, který následně smícháme s whisky.
Negroni
→ 30 ml gin
→ 30 ml campari
→ 30 ml sladký červený vermut
Do menší sklenice plné ledu nalijeme gin, campari a sladký červený vermut a 30 sekund promícháme. Zdobíme pomerančem nebo pomerančovou kůrou. V našem baru jsme zaměnili gin za mezcal a celý drink pomocí technologie ultrazvuku nastařili americkým vonným dřevem Palo Santo. Na závěr přidáváme pár kapek roztoku z lanýžové soli.
Benedikt Houda
Pochází z Brna, kde začal v 18 letech míchat drinky na diskotéce. Své umění zdokonaloval pod vedením barmanů vyhlášených pražských barů. Pracoval v Oblacích na Žižkovské věži, v Hemingway Baru, v L’Fleur a v AnonymouS Baru. Během nucené covidové pauzy si uvědomil, že pracovat přes den a v noci spát má také své výhody, ale The Monkey Bar ho opět vtáhl do koktejlového nebe. S jejich novým konceptem koktejlového menu procestujete během jediného večera čtyři kontinenty. Každý kontinent, který je domovem jiného druhu opice, přináší čtyři originální koktejly založené na jedinečné ingredienci ze své země.