Oficiální prázdniny sice končí, ale babí léto právě začíná. Pokud chcete rozehnat chmury z nadcházejících povinností, servírujeme vám ještě za horka pár tipů na výlety, kde se dobře najíte, a okolí samotných míst vás přinutí zůstat déle.
Alcron Restaurant, Praha
Pokud máte zálusk na gastro zážitek, ale nula času na výlety, máme pro vás tip. Alcron Restaurant je novou hvězdou pražské kulinární scény a nachází se v prostorách legendárního Alcronu, který byl znovuotevřen jako hotel Almanac X Prague. Restaurace má zajímavý koncept, který sofistikovaně pracuje s moderními trendy. Nově je v její nabídce také Business Lunch – pokud tedy hledáte originální místo, kde skvěle poobědváte s kolegy nebo obchodními partnery, neváhejte! Šéfkuchařka Eliška Hromková každý týden připravuje nové obědové menu se zajímavou nabídkou předkrmů, hlavních chodů a dezertů. Menu, stejně jako kompletní nabídka restaurace, vychází z konceptu plant forward, který preferuje pokrmy na rostlinné bázi, striktně se ale tímto směrem nevymezuje. Navazuje na bohatou tradici středoevropské kuchyně, kterou představuje ve velmi zajímavé a moderní podobě. Velký důraz je kladen na kvalitu a původ ingrediencí i jejich způsob zpracování. Zkrátka gurmánský zážitek, i když na relax poté není čas a musíte zas zpět do práce.
Více na www.alcronprague.cz/
Zochova chata, Slovensko
Hotel Zochova chata je proslulý nejen perfektně vybaveným wellnes & spa centrem, ale především skvělou gastronomií, která dokonale podtrhuje genia loci v srdci Malých Karpat. Ještě vlahé večery a venkovní posezení v zahradách si mohou hosté užít opravdu dosyta. O vynikající gastronomické zážitky se zde stará šéfkuchař Peter Holec, který menu místní restaurace kromě originálně pojaté klasiky slovenské kuchyně rád staví na sezonních malokarpatskými specialitách. Hotel Zochova chata má díky nádherné přírodě výjimečnou atmosféru a jeho obrovskou výhodou je i to, že stojí jen kousek od Bratislavy. Je to ideální místo pro každého, kdo touží po harmonii aktivního životního stylu a odpočinku pro tělo i duši. Pro milovníky vín – malokarpatská vína jsou na Slovensku i v zahraničí vyhlášená – nabízí Malokarpatská vinná cesta program pro potěchu všech smyslů.
Více na www.hotelzochovachata.sk
Babiččina zahrada, Průhonice
Chcete si udělat gastro výlet s celou rodinou? Tak si udělejte výlet do Průhonic. V rodinné restauraci jídla připravují z potravin od drobných pěstitelů, farmářů, ale i dodavatelů, které restauraci zaručují požadovanou kvalitu. V Babiččině zahradě používají pouze potraviny, které geograficky patří k nim a nebo rostou či rostly v dané lokaci. Jídla jsou lahodná a chutnají všem. Nechte se hýčkat jako u babičky a po úžasném obědě nebo večeři v Babiččině Zahradě nebo po výletní cestě z Průhonického parku si můžete zarezervovat i pokoj přímo na místě. V Babiččině zahradě pro vás mají sedm vzdušných dvoulůžkových pokojů s dotykem levandule ze zahrádky.
Více na www.babiccinazahrada.cz
Puradies, Rakousko
Máte volný víkend? Pojďme se tedy podívat do rakouského Leogangu. Základním heslem resortu Puradies je soběstačnost, i proto provozuje vlastní bioelektrárnu. Hotel a nově také bazén vytápí dálkovým teplem. Regionální a vždy čerstvé suroviny do zdejší hotelové restaurace i do zážitkové restaurace Ess:enz putují z vlastního horského bio statku, což oceňují hosté i André Stahl, jeden z dvaceti nejlepších rakouských kuchařů, který tady velí týmu kuchařů. Jeho kreace byly oceněny dvěma kuchařskými čepicemi podle Gault Millaua. „Díky tomu všemu tady hosté pociťují útulnost domova a mohou se oddat odpočinku, ať už ve formě masáží a dalších ozdravných procedur, pravidelných lekcí cvičení a meditace, nebo mohou vyrazit na kolo – rádi jim zapůjčíme elektrokola, na stezky vedoucí k okolním vrcholkům Alp nebo na sjezdovky, k nimž je přiblíží lanovky hned vedle našeho hotelu,“ vyjmenovává aktivity, kterých je zde v jakoukoliv roční dobu nespočet, Michael Madreiter.
Více na www.puradies.com
Pytloun Sky Bar & Restaurant, Praha
Je libo dát si dovolenou v hlavním městě? Pak pro vás máme tip na místo na střešních terasách hotelu na Václavském náměstí, které nabízí jedinečný zážitek ve vyšších sférách nad Prahou. S rozlohou až 220 metrů čtverečních poskytuje Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague exkluzivní prostředí s nádherným 360° panoramatickým výhledem na Pražský hrad, Františkánskou zahradu, Václavské náměstí a celé panorama města. Proškolený tým barmanů připravuje signature koktejly, které ohromí svou kreativitou a chuťovým zážitkem. Hosté si mohou dopřát moderní českou kuchyni připravovanou kuchařským týmem pod vedením zkušeného šéfkuchaře Denise Wágnera. Ve večerních hodinách můžete zakusit neopakovatelnou atmosféru a energii díky živým hudebním vystoupením.
Více na www.pytlounhotelprague.cz/cs/