Pondělí, 6 února, 2023
spot_img

Štědrovečerní tabule podle nízkosacharidové diety

Řešíte před Vánoci, jaké připravíte štědrovečerní menu? Tradiční kapr s bramborovým salátem k adventním svátkům zkrátka patří a vy si říkáte, že takovou kalorickou bombu si můžete jednou za rok dopřát. Ale během Vánoc to nekončí jen u štědrovečerní večeře. Na řadu přichází cukroví, vánočka, chlebíčky, jednohubky a spousta dalších lahůdek. Však to všichni známe. Co si takhle odlehčit tradiční štědrovečerní menu a letos zakončit rok jinak, líp? Vyzkoušejte rybí polévku, obalovaného kapra a vánoční „bramborový“ salát podle nízkosacharidové diety KetoMix.

 

Jen málokdo dá na tradiční štědrovečerní menu dopustit. Díky naši tipům si ho může i v období diety vychutnat každý a bez zbytečných výčitek nebo strachu o svou postavu. Oblíbené recepty jako je tradiční kapr, rybí polévka a bramborový salát pozvednou chutě Vánoc i těm, kteří drží proteinovou dietu.

Foto: Archiv KetoMix

Rybí polévka

Co budete potřebovat: 50 g kapra nebo jiné ryby, ¼ mrkve, ¼ celeru, ¼ petržele, olivový olej, sůl, pepř, KetoMix proteinové houstičky

Postup: Nakrájenou zeleninu krátce osmahněte na oleji a zalijte vodou. Přidejte kapra, osolte, opepřete a uvařte doměkka. Část zeleniny vyjměte, rozmixujte a vraťte zpět do polévky (pokud máte raději vývar, mixování není nutné). Uvařenou rybu nakrájejte a KetoMix houstičku si připravte podle návodu na obale. Nasucho osmažte na teflonové pánvi a servírujte přímo do hotové polévky.

Foto: Archiv KetoMix

Vánoční „bramborový“ salát

Na základ salátu budete potřebovat: ¼ středně velkého celeru, ¼ ředkve vodnice, ¼ mrkve, ½ balení zakysané smetany, 2 vejce natvrdo, lžičku hořčice bez cukru, sůl, pepř

Na majonézu budete potřebovat: 1 žloutek, ½ lžičky šťávy z citronu, 1 lžička vinného octa, ¼ lžičky hořčice bez cukru, ½ lžičky soli, ¾ hrnku olivového nebo avokádového oleje

Postup: Kořenovou zeleninu oloupejte a uvařte doměkka. Mezitím si připravíte domácí majonézu. Do vyšší nádoby vlijte žloutek, citronovou šťávu, ocet a přidejte hořčici a sůl. Ručním šlehačem vyšlehejte směs, dokud se nevytvoří světle žlutá hmota. Do ní přidávejte po lžičkách ¼ oleje a potom dobře prošlehejte. Zbylý olej za neustálého šlehání opatrně přilévejte do směsi, dokud se nevytvoří tuhá majonéza. Nechte ji vychladit v lednici. Mezitím uvařenou zeleninu a vejce natvrdo nakrájejte na menší kostičky a vložte do větší mísy. Přidejte zakysanou smetanu, vychladlou domácí majonézu, hořčici, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte. Salát nechte přes noc uležet.

Štědrovečerní obalovaný kapr

Na jednu porci budete potřebovat: 100 g kapra nebo jiné ryby, sůl, pepř, proteinovou omeletu KetoMix se zeleninovou příchutí, olivový olej

Postup: Filet z ryby omyjte a očistěte. Osolte a opepřete, následně ho obalte ve směsi KetoMix omeleta se zeleninovou příchutí. Smažte na pánvičce s trochou oleje z obou stran dozlatova. Podávejte spolu s „bramborovým“ salátem ozdobeným pažitkou a plátkem citrónu.

Vychází 31. ledna

Dopřejte si letní refresh s domácími detoxikačními nápoji

Už za tři dny byste měli cítit neskutečnou úlevu a příval energie, která vám poslední dobou možná trochu chyběla. Pokud máte možnost, nakupujte suroviny...

Cítíte zášť nebo nenávist ke svým rodičům? Tyto cesty vedou k...

Chtít se na druhého zlobit, nebo ho dokonce nenávidět, je lidské. Z hlediska moderní neurobiologie to znamená vlastně jen to, že je to pro...

Odpočinek v horských výšinách

Uniknout rozpálenému městu, utéct do zelených kopců a při troše štěstí zažít některou z cenných lekcí, které němé hory...

Starožitnictví je esencí udržitelnosti, říká starožitník Martin Cinolter

Martin Cinolter je vedle starožitností také expertem na drahé kameny. Jeho Antiques Cinolter navštěvují hollywoodští herci i „obyčejní lidé“, kteří hledají něco výjimečného.

Krištof Kintera rozsvítí své brutalistní mikroměsto

V parku naproti Kunsthalle se objevily betonové miniatury žižkovské věže, obchodního domu Kotva a dalších pražských staveb 20. století. Slavnostně se rozsvítí na vernisáži v úterý 8. listopadu.
Zavří­t reklamu