Přijměte pozvání do restuarace Le Grill. Při posezení v kouzelné zahradě mezi zelení a živými pávy zapomenete na to, že jste v rušném centru Prahy.
Restaurace se skrývá v zahradě pětihvězdičkového hotelu Grand Mark, který je vyhledávaným cílem i mezi celebritami. Rád se sem vracel například Gérard Depardieu. A nelze se mu divit.
Sezónní kuchyně z lokálních zdrojů
Kuchyni zde má na starosti šéfkuchař Jaromír Hlavsa, který sbíral zkušenosti v britských restauracích. Tady se vaří výhradně ze surovin od lokálních farmářů a bylinky se pěstují přímo v hotelové zahradě, kterou obývají noblesní pávi Hamlet a Ofélie. Budou vám dělat společnost, než si prostudujete menu.
Sestává ze specialit inspirovaných českou i mezinárodní kuchyní a obměňuje se s ohledem na sezónnost. Ještě do konce srpna můžete ochutnat letní menu, jehož základními stavebními kameny jsou brokolice, rajčata, bazalka, pažitka, hrášek, papriky, cuketa, lilek, špenát či melouny. Už tento výčet napovídá, že se zde dobře nají vegetariáni. Některá jídla je možné upravit i ve veganské verzi.
Menu o dvou chodech vyjde na 990 korun, tříchodové na 1290 korun. My jsme zvolili tříchodové, protože zkrátka nešlo odolat. Lákají vás jako předkrm barevná rajčátka s melounem, sýrem feta, čerstvou bazalkou a křupavými kaparami, nebo vaše chuťové buňky dají přednost spíše hovězímu tartaru s pažitkou, pečenou bramborou, bazalkovým chipsem a borůvkami? Jako hlavní chod doporučujeme domácí tagliatelle s lesními houbami, milovníci ryb ocení grilovaný filet z tuňáka.
Při volbě dezertu rozhodně neuděláte chybu s místní specialitou, která je stálicí na jídelním lístku. Grand Mark dort se skládá z pěny z hořké čokolády, želé z červeného rybízu a čerstvého ovoce. V horkých dnech vás příjemně osvěží výběr domácích zmrzlin a sorbetů.
Více info a aktuální menu platné do konce srpna najdete na www.grandmark.cz.