Domů ENJOY Co k večeři? Atlantskou treskou, beurre blanc omáčkou a chřestovým rizotem určitě...

Co k večeři? Atlantskou treskou, beurre blanc omáčkou a chřestovým rizotem určitě překvapíte

Sezona chřestu je v plném proudu. Pokud jste i vy milovníky této zeleniny a marně přemýšlíte, jakým způsobem ji ještě zpracovat, nechte se inspirovat. Lahodné chřestové rizoto s atlantskou treskou a beurre blanc omáčkou si totiž určitě zamilujete.

INGREDIENCE

  • 800 g filetů z tresky 
  • 400 g rýže Carnaroli
  • 5 ks šalotek
  • 0,5 l bílého vína 
  • 1 citron
  • 150 g másla
  • 50 g parmezánu
  • 400 g bílého chřestu
  • sůl, pepř
  • 0,7 l zeleninového vývaru
  • olivový olej

POSTUP

Treska

Filet z tresky očistěte a naporcujte na čtyři kusy, ochuťte solí a pepřem, opečte na pánvi a dopečte na pár minut v troubě.

Chřest

Chřest očistěte a spařte v osolené vodě. Vychlazený chřest poté nakrájejte na kousky, které přidáte do rizota. Špičky orestujte na másle a použijte na ozdobu jídla 

Rizoto

Na drobno nakrájejte dvě šalotky, orestujte na olivovém oleji, přidejte rýži a postupně přilévejte zeleninový vývar, až bude rýže na skus. Pak přidejte nakrájený chřest, parmezán a pomocí másla pokrmu dodejte krémovou konzistenci.

Beurre blanc omáčka

Nakrájenou šalotku zalijte vínem, svařte na minimum a pomocí metličky vmíchejte máslo. Krémovou omáčku ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. 

- Reklama -

7 rad, jak uspět při výběrovém procesu

Máte před sebou důležité výběrové řízení a chtěli byste se co nejlépe připravit?  V dnešní době, kdy...

Plovoucí města mají zabránit katastrofám. Co na ně říkáte vy?

Podle odborníků by v důsledku klimatických změn mělo být do roku 2050 zasaženo až devadesát procent světových...

Betonové motýlky? Česká značka SomeTies přichází s exkluzivní kolekcí

Trojice designérů skrývající se za českou značkou SomeTies nabízí už třetím rokem ručně vyráběné a velmi oblíbené...