Úterý, 6 června, 2023
spot_img

Michelinský šéfkuchař Christopher Naylor míří opět do Prahy

Pokud máte vybíravý a mlsný jazýček, máme pro vás příjemnou zprávu. Do restaurace Il Giardino Toscano totiž na konci října dorazí michelinský šéfkuchař Christopher Naylor. Pražský podnik tak ve spolupráci s restaurací Vermeer v Amsterdamu připraví exklusivní večer právě v podání hvězdného Angličana a Filipa Šulce, šéfkuchaře Il Giardino Toscano.

Chris Naylor přiletí do České republiky již podruhé, a to po 7 letech, kdy se dvěma dalšími michelinskými šéfkuchaři připravoval slavnostní catering u příležitosti 100. finále tenisového Davis Cupu. Fakt, že se Naylor vrací do Prahy je velká událost, protože se jedná o jednu z největších kulinářských hvězd. Angličan působí v restauraci Vermeer hotelu NH Collection Barbizon Palace v Amsterdamu, která pod jeho vedením obdržela jednu michelinskou hvězdu. Jeho styl vaření je pak možno popsat jako kreativní a výstřední s vysokým respektem pro sezónní produkci i oblast, ze které tato produkce pochází.

Výjimečná večeře se uskuteční 31. října od 18 hodin. Speciální menu o šesti chodech, kde se bude podávat například pečené telecí s dýňovým pyré a křenovou granolou nebo tomatovo-jahodový tatarák s tuňákem a ančovičkami, doprovází pečlivě vybraná prémiová vína z vinařství Salabka, které představí jejich someliér.

Uvítací přípitek se bude podávat na terase Sky Lounge s nádherným výhledem na pražské panorama. Oba šéfkuchaři zde představí zábavné amuse bouche – jedlé létající balónky, lístky růží se smetanovou omáčkou, mraženou marakuju s kávou a mátou nebo marinované ústřice v manzanille s jogurtem a okurkou. Šestichodové menu s vinným párováním bude následně servírováno v restauraci II Giardino Toscano.

Roční předplatné + dárek

Předplaťte si WHAT a my vám darujeme kousek té nejčistší přírody. Díky biOrganica.cz si užijete hýčkání aktivizující super-food maskou nebo pečující čokoládovou maskou z dílny britské 100% bio značky Inlight.

Vychází 29. května

S výukou finanční gramotnosti je třeba začít od útlého věku, tvrdí...

Ačkoli si české děti podle průzkumů finanční gramotnosti nestojí špatně, není rozhodně výjimkou, že žáci základních škol netuší, jakou hodnotu mají předměty, které vlastní,...

V second handu utratíme víc, když zboží vypadá jako nové, ukázal...

Pilotní projekt cirkulárního obchodu No neke!, jenž koncem roku prodával na Chodově oblečení nebo elektroniku z druhé ruky, přesvědčil k nákupu i lidi, kteří dřív použité zboží přehlíželi. Co je přimělo změnit názor a co nejčastěji kupovali?

Česká architektka Eva Jiřičná je tváří luxusních hodinek

Díky spojení Evy Jiřičné se společností Carollinum, která u nás zastupuje prestižní hodinářské značky, poputuje půl milionu korun Nadačnímu...

5 faktů o náhradní rodinné péči aneb Rodičem na dobu (ne)určitou

Zvažovali jste někdy, že byste otevřeli svou náruč „cizímu” dítěti a stali se pěstouny nebo osvojiteli? Ať už vás...

Rodinná firma vyrábí udržitelnou módu pro „každodenní wellness okamžiky“

Jakub Kofroň s podnikáním začal už na střední škole. Nesehnal tehdy spodní prádlo, jaké by se mu líbilo, proto s pomocí maminky rozjel vlastní výrobu. Posléze sortiment své prosperující značky Elka Lounge rozšířil na módu pro ženy i děti nebo produkty ze segmentu home & deco.
Vychází 29. května
Zavří­t reklamu