Sobota, 26 listopadu, 2022
spot_img

Zázvorové kuře s červenou rýží podle kuchařky Jím-Nejím

Potravinové alergie a intolerance trápí nejednoho z nás. I proto se Jana Pechmanová pustila do výběru 80 klasických i moderních receptů na vydatné snídaně, obědy, večeře i návykové sladké tečky a upravila je tak, aby si mohli pochutnat i ti, kteří se musí stravovat s omezeními. U každého receptu jsou totiž uvedeny alergeny a možnost, jak je plnohodnotně nahradit. Pokud jste tedy dostali náladu zapnout sporák a nějakou z perfektně vyladěných chutí otestovat, vyzkoušejte třeba zázvorové kuře s červenou rýží. To se pro nás totiž stalo jedním ze skvostů nové kuchařky Jím-Nejím, která je v prodeji od minulého týdne.

Doba přípravy: 10 MINUT + 30 minut marinování
Doba vaření: 15 MINUT
Počet porcí: 2
Alergeny✶ 1, 4, 6

SUROVINY                                                                              ✶náhrada

  • 2 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3cm kousek čerstvého zázvoru
  • 200 g červené rýže
  • 1 lžíce rybí omáčky                                    amino klasik omáčka
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sirupu ze stévie
  • 100 ml vody
  • 4 lžíce sójové omáčky omáčka                    sójová omáčka bez lepku / amino klasik 
  • 1 avokádo (ready to eat)

JAK NA TO

1. Maso nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem a nastrouhaným zázvorem a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet.

2. Rýži uvaříme v rýžovaru nebo v hrnci do změknutí.

3. Smícháme rybí omáčku, rýžový ocet, stévii a vodu.

4. Na předehřáté pánvi orestujeme maso do zezlátnutí, zalijeme připravenou směsí a dusíme do vyvaření vody. Na poslední minutu přidáme sójovou omáčku.

5. Podáváme s rýží a čerstvým avokádem.

Vychází 28. října

Robert Downey Jr. produkuje podcast o kultu bývalých narkomanů, který bral...

V experimentální léčebně pro drogově závislé Synanon vyrostla utopická společnost, kam chtěly patřit i celebrity. Pak se zvrhla v paranoidní militaristický kult.

Originální velikonoční dort podle blogu Na skok v kuchyni

Že se letos Velikonoce asi ani vzdáleně nebudou podobat těm minulým, je už jasné. Občas ale změna nemusí být špatná. Alespoň v kuchyni. Pojměte...

Budíte se uprostřed noci? Po přečtení článku pochopíte proč

Dřív bývalo naprosto běžné, že jsme si noční spánek dělili na dvě směny. Jakmile jsme se to odnaučili, objevil se nový problém: nespavost.

Velká vánoční soutěž je v plném proudu. Dnes můžete získat sonický přístroj Foreo UFO 2

Vánoční speciál, v němž můžete od 6. do 18. 12. soutěžit o produkty 12 skvělých značek, odkrývá další z...

Galvanická špachtle Reclar: Čistá plet bez vrásek z pohodlí domova

Korejská novinka fungující na bázi světelné terapie a ionizace, která nejen omlazuje tvář a redukuje vrásky, ale také celkově...
Zavří­t reklamu