Středa, 15 července, 2020

Zázvorové kuře s červenou rýží podle kuchařky Jím-Nejím

Potravinové alergie a intolerance trápí nejednoho z nás. I proto se Jana Pechmanová pustila do výběru 80 klasických i moderních receptů na vydatné snídaně, obědy, večeře i návykové sladké tečky a upravila je tak, aby si mohli pochutnat i ti, kteří se musí stravovat s omezeními. U každého receptu jsou totiž uvedeny alergeny a možnost, jak je plnohodnotně nahradit. Pokud jste tedy dostali náladu zapnout sporák a nějakou z perfektně vyladěných chutí otestovat, vyzkoušejte třeba zázvorové kuře s červenou rýží. To se pro nás totiž stalo jedním ze skvostů nové kuchařky Jím-Nejím, která je v prodeji od minulého týdne.

Doba přípravy: 10 MINUT + 30 minut marinování
Doba vaření: 15 MINUT
Počet porcí: 2
Alergeny✶ 1, 4, 6

SUROVINY                                                                              ✶náhrada

  • 2 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3cm kousek čerstvého zázvoru
  • 200 g červené rýže
  • 1 lžíce rybí omáčky                                    amino klasik omáčka
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sirupu ze stévie
  • 100 ml vody
  • 4 lžíce sójové omáčky omáčka                    sójová omáčka bez lepku / amino klasik 
  • 1 avokádo (ready to eat)

JAK NA TO

1. Maso nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem a nastrouhaným zázvorem a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet.

2. Rýži uvaříme v rýžovaru nebo v hrnci do změknutí.

3. Smícháme rybí omáčku, rýžový ocet, stévii a vodu.

4. Na předehřáté pánvi orestujeme maso do zezlátnutí, zalijeme připravenou směsí a dusíme do vyvaření vody. Na poslední minutu přidáme sójovou omáčku.

5. Podáváme s rýží a čerstvým avokádem.

Láká vás dovolená na Mauríciu? Vybrali jsme ty nejlepší hotely

Láká vás dovolená na Mauríciu? Vybrali jsme ty nejlepší hotely

Přemýšlíte, kam se letos vydat za sluncem a zaslouženým odpočinkem? V posledních letech raketově stoupá obliba ostrova Maurícius. Naštěstí si zatím ostrov zachovává...
Odpočinek v zahraničí: Ubytování ve skalách i filmová romantika

Odpočinek v zahraničí: Ubytování ve skalách i filmová romantika

Odjeďte si vyčistit hlavu za hranice naší republiky. Dny strávené v cizině totiž rozhodně patří mezi ten největší luxus, který  si můžeme dopřát. Pojďme si ho tedy užít se vším všudy. 

Kam ze sjezdovky? Lázeňská centra táhnou

Doporučujeme dvě švýcarská lázeňská centra, která jsou architektonickými skvosty, za nimiž se stojí za to vydat v letní i...

Už znáte organickou společnost Beloved?

Milovaná značka. Tak by se dal přeložit název organické společnosti Beloved Alexandry Lyashko, která sází na přírodní a čisté...

Na festivalu v Karlových Varech se bude připíjet na dobrou věc. Tentokrát na organizaci Hledáme rodiče

Že program Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary není jen o filmových projekcích a promenádě slavných osobností po...

Zázvorové kuře s červenou rýží podle kuchařky Jím-Nejím

Potravinové alergie a intolerance trápí nejednoho z nás. I proto se Jana Pechmanová pustila do výběru 80 klasických i moderních receptů na vydatné snídaně, obědy, večeře i návykové sladké tečky a upravila je tak, aby si mohli pochutnat i ti, kteří se musí stravovat s omezeními. U každého receptu jsou totiž uvedeny alergeny a možnost, jak je plnohodnotně nahradit. Pokud jste tedy dostali náladu zapnout sporák a nějakou z perfektně vyladěných chutí otestovat, vyzkoušejte třeba zázvorové kuře s červenou rýží. To se pro nás totiž stalo jedním ze skvostů nové kuchařky Jím-Nejím, která je v prodeji od minulého týdne.

Doba přípravy: 10 MINUT + 30 minut marinování
Doba vaření: 15 MINUT
Počet porcí: 2
Alergeny✶ 1, 4, 6

SUROVINY                                                                              ✶náhrada

  • 2 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3cm kousek čerstvého zázvoru
  • 200 g červené rýže
  • 1 lžíce rybí omáčky                                    amino klasik omáčka
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sirupu ze stévie
  • 100 ml vody
  • 4 lžíce sójové omáčky omáčka                    sójová omáčka bez lepku / amino klasik 
  • 1 avokádo (ready to eat)

JAK NA TO

1. Maso nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem a nastrouhaným zázvorem a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet.

2. Rýži uvaříme v rýžovaru nebo v hrnci do změknutí.

3. Smícháme rybí omáčku, rýžový ocet, stévii a vodu.

4. Na předehřáté pánvi orestujeme maso do zezlátnutí, zalijeme připravenou směsí a dusíme do vyvaření vody. Na poslední minutu přidáme sójovou omáčku.

5. Podáváme s rýží a čerstvým avokádem.

Jihotyrolská dovolená na statku? Odpočinek v přírodě i knödle na všechny...

Jestli stále nevíte, kam se vypravit načerpat energii a dopřát si malé zastavení, možná by vás mohly nadchnout krásy Jižního Tyrolska. Třeba...

Jak prožít taneční extázi bez drog a alkoholu: Vyzkoušejte ecstatic dance

Není to zumba, hip-hop, balet ani klasická taneční party. Pro některé hraje roli duchovní rovina, jiní sází na emoční stránku, další to berou jako...

Značka Gucci si pro novou kampaň vybrala modelku s Downovým syndromem. A sklízí nečekané ohlasy

Že hvězdou kampaní a přehlídek světoznámých značek nemusí být jen klasické krásky, jsme už mohli vidět například na show...

Sjednotitelka Emma Smetana

Svou dceru pojmenovala Lennon, pořádala charitativní bazar, vystudovala dvě vysoké školy a říká o sobě, že vyrostla...

Nejkrásnější chvíle jsem zažil s Naomi Campbell, přiznal extravagantní návrhář Daniel Lismore

Málokterá osobnost módního průmyslu vyvolává vzhledem víc emocí. Excentrický britský umělec, kreativní konzultant, designér a stylista Daniel Lismore totiž...
Zavří­t reklamu