Domů ENJOY Zázvorové kuře s červenou rýží podle kuchařky Jím-Nejím

Zázvorové kuře s červenou rýží podle kuchařky Jím-Nejím

Potravinové alergie a intolerance trápí nejednoho z nás. I proto se Jana Pechmanová pustila do výběru 80 klasických i moderních receptů na vydatné snídaně, obědy, večeře i návykové sladké tečky a upravila je tak, aby si mohli pochutnat i ti, kteří se musí stravovat s omezeními. U každého receptu jsou totiž uvedeny alergeny a možnost, jak je plnohodnotně nahradit. Pokud jste tedy dostali náladu zapnout sporák a nějakou z perfektně vyladěných chutí otestovat, vyzkoušejte třeba zázvorové kuře s červenou rýží. To se pro nás totiž stalo jedním ze skvostů nové kuchařky Jím-Nejím, která je v prodeji od minulého týdne.

Doba přípravy: 10 MINUT + 30 minut marinování
Doba vaření: 15 MINUT
Počet porcí: 2
Alergeny✶ 1, 4, 6

SUROVINY                                                                              ✶náhrada

  • 2 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3cm kousek čerstvého zázvoru
  • 200 g červené rýže
  • 1 lžíce rybí omáčky                                    amino klasik omáčka
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sirupu ze stévie
  • 100 ml vody
  • 4 lžíce sójové omáčky omáčka                    sójová omáčka bez lepku / amino klasik 
  • 1 avokádo (ready to eat)

JAK NA TO

1. Maso nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem a nastrouhaným zázvorem a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet.

2. Rýži uvaříme v rýžovaru nebo v hrnci do změknutí.

3. Smícháme rybí omáčku, rýžový ocet, stévii a vodu.

4. Na předehřáté pánvi orestujeme maso do zezlátnutí, zalijeme připravenou směsí a dusíme do vyvaření vody. Na poslední minutu přidáme sójovou omáčku.

5. Podáváme s rýží a čerstvým avokádem.

Jihotyrolské dožínky: Odskočte si na barevné slavnosti sklizně, kaštanů a vína

Víte, jak se v Jižním Tyrolsku slaví dožínky? Od českých oslav konce sklizně nás ve srovnání s Jižním Tyrolskem dělí mnoho. Slavnosti...

Propadněte chuti podzimu s dýňovo-mandarinkovým džemem

K podzimu patří dýně stejně neodmyslitelně, jako pestrobarevné listí poletující po zemi nebo sychravé dny proválené pod dekou v chlupatých ponožkách.  Navíc...

Jitka Čvančarová: Narozená pro spravedlnost

Pojďme si povídat o strachu, smutku a smrti, navrhla jsem herečce Jitce Čvančarové opatrně a trochu se bála, že mě s tím...

4 nejzajímavější zelené budovy světa

Kanceláře, hotely i luxusní rezidence jsou čím dál tím častěji zbarvené do zelena. U nás je jednou...

Zatočte se zbytečným odpadem v koupelnách

Na poličkách v koupelně se vám povalují desítky nádobek a flaštiček s často naprosto zbytečnými přípravky. Pokud...
Zavří­t reklamu