Středa, 25 listopadu, 2020

Zázvorové kuře s červenou rýží podle kuchařky Jím-Nejím

Potravinové alergie a intolerance trápí nejednoho z nás. I proto se Jana Pechmanová pustila do výběru 80 klasických i moderních receptů na vydatné snídaně, obědy, večeře i návykové sladké tečky a upravila je tak, aby si mohli pochutnat i ti, kteří se musí stravovat s omezeními. U každého receptu jsou totiž uvedeny alergeny a možnost, jak je plnohodnotně nahradit. Pokud jste tedy dostali náladu zapnout sporák a nějakou z perfektně vyladěných chutí otestovat, vyzkoušejte třeba zázvorové kuře s červenou rýží. To se pro nás totiž stalo jedním ze skvostů nové kuchařky Jím-Nejím, která je v prodeji od minulého týdne.

Doba přípravy: 10 MINUT + 30 minut marinování
Doba vaření: 15 MINUT
Počet porcí: 2
Alergeny✶ 1, 4, 6

SUROVINY                                                                              ✶náhrada

  • 2 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3cm kousek čerstvého zázvoru
  • 200 g červené rýže
  • 1 lžíce rybí omáčky                                    amino klasik omáčka
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sirupu ze stévie
  • 100 ml vody
  • 4 lžíce sójové omáčky omáčka                    sójová omáčka bez lepku / amino klasik 
  • 1 avokádo (ready to eat)

JAK NA TO

1. Maso nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem a nastrouhaným zázvorem a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet.

2. Rýži uvaříme v rýžovaru nebo v hrnci do změknutí.

3. Smícháme rybí omáčku, rýžový ocet, stévii a vodu.

4. Na předehřáté pánvi orestujeme maso do zezlátnutí, zalijeme připravenou směsí a dusíme do vyvaření vody. Na poslední minutu přidáme sójovou omáčku.

5. Podáváme s rýží a čerstvým avokádem.

Využívají ji astronauti i nemocnice. Léčba kočkou vám pomůže vyřešit problémy...

Stres v práci, další bezesná noc, migréna, nervozita, bušení srdce… Tak rádi byste si odpočinuli, ale ať děláte, co děláte, zenová pohoda nepřichází. Říkáte...

Devatero vánočního cukroví bez cukru

Blíží se Vánoce a k nim neodmyslitelně patří pečené i nepečené cukroví. Sladké mlsání si ale nemusíte odříkat ani ve chvílích, kdy držíte dietu...

Média v nás budí mylný dojem, že se situace ve společnosti zhoršuje, říká fotograf Martin Stranka

S beznadějí po tragické ztrátě přítele se rozhodl vyrovnávat pomocí focení. A tak začaly vznikat emotivní snímky, v nichž...

Objevte tajemství perfektních tváří hollywoodských hvězd s kosmetikou Perricone MD

Na českém trhu se objevila americká značka pěstící a dekorativní kosmetiky Perricone MD. Značka, kterou miluje Gwyneth Paltrow, Charlize...

Spolehliví ochránci, nebo mediální masáž: Jaké jsou skutečné účinky minerálních opalovacích krémů

Po dlouholeté informační masáži, že nesmíme vycházet na slunce nenamazaní, se rojí názory, že klasické opalovací přípravky škodí našemu...

Zázvorové kuře s červenou rýží podle kuchařky Jím-Nejím

Potravinové alergie a intolerance trápí nejednoho z nás. I proto se Jana Pechmanová pustila do výběru 80 klasických i moderních receptů na vydatné snídaně, obědy, večeře i návykové sladké tečky a upravila je tak, aby si mohli pochutnat i ti, kteří se musí stravovat s omezeními. U každého receptu jsou totiž uvedeny alergeny a možnost, jak je plnohodnotně nahradit. Pokud jste tedy dostali náladu zapnout sporák a nějakou z perfektně vyladěných chutí otestovat, vyzkoušejte třeba zázvorové kuře s červenou rýží. To se pro nás totiž stalo jedním ze skvostů nové kuchařky Jím-Nejím, která je v prodeji od minulého týdne.

Doba přípravy: 10 MINUT + 30 minut marinování
Doba vaření: 15 MINUT
Počet porcí: 2
Alergeny✶ 1, 4, 6

SUROVINY                                                                              ✶náhrada

  • 2 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3cm kousek čerstvého zázvoru
  • 200 g červené rýže
  • 1 lžíce rybí omáčky                                    amino klasik omáčka
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sirupu ze stévie
  • 100 ml vody
  • 4 lžíce sójové omáčky omáčka                    sójová omáčka bez lepku / amino klasik 
  • 1 avokádo (ready to eat)

JAK NA TO

1. Maso nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem a nastrouhaným zázvorem a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet.

2. Rýži uvaříme v rýžovaru nebo v hrnci do změknutí.

3. Smícháme rybí omáčku, rýžový ocet, stévii a vodu.

4. Na předehřáté pánvi orestujeme maso do zezlátnutí, zalijeme připravenou směsí a dusíme do vyvaření vody. Na poslední minutu přidáme sójovou omáčku.

5. Podáváme s rýží a čerstvým avokádem.

Sexy herečka i extravagantní šéfredaktor. Transgender osobnosti vládnou Instagramu

Konverzace o lidské sexualitě nebo nespokojenosti s pohlavím, s nímž jsme se narodili, už dávno není tabu. Nikoho tak asi nešokuje fakt, že se...

Sluchátka budoucnosti jsou vyrobeny z hub a pavoučího hedvábí

Představte si, že byste si cestou do práce svoje oblíbené hitovky pouštěli do sluchátek, které jsou z části vyrobené z hub. A hlavně nezatěžují...

Nadpozemské nástroje nebo prostředky k rituálům. Objevte opravdovou sílu zázračných krystalů

Mnozí stále spojují slovo „krystal“ když už ne se světem Harryho Pottera, tak alespoň s něčím „nadpozemským“. Druhým extrémem...

Hypnoterapie pomáhá při poruchách nálad, nespavosti a vyléčil jsem i kuřáky, tvrdí psycholog Martin Dlabal

Hypnoterapie je v posledních letech na vzestupu a stala se z ní jedna z velmi využívaných metod, jak pomoci...

Australští vědci přišli s přelomovým zjištěním. Ropné skvrny jdou čistit pomocí zajímavé kombinace ochlupení 

Jak efektivně a ekologicky čistit skvrny způsobené ropou? Na to už se dlouhou dobu snaží přijít desítky společností. Nový...
Zavří­t reklamu