Domů ENJOY Zázvorové kuře s červenou rýží podle kuchařky Jím-Nejím

Zázvorové kuře s červenou rýží podle kuchařky Jím-Nejím

Potravinové alergie a intolerance trápí nejednoho z nás. I proto se Jana Pechmanová pustila do výběru 80 klasických i moderních receptů na vydatné snídaně, obědy, večeře i návykové sladké tečky a upravila je tak, aby si mohli pochutnat i ti, kteří se musí stravovat s omezeními. U každého receptu jsou totiž uvedeny alergeny a možnost, jak je plnohodnotně nahradit. Pokud jste tedy dostali náladu zapnout sporák a nějakou z perfektně vyladěných chutí otestovat, vyzkoušejte třeba zázvorové kuře s červenou rýží. To se pro nás totiž stalo jedním ze skvostů nové kuchařky Jím-Nejím, která je v prodeji od minulého týdne.

Doba přípravy: 10 MINUT + 30 minut marinování
Doba vaření: 15 MINUT
Počet porcí: 2
Alergeny✶ 1, 4, 6

SUROVINY                                                                              ✶náhrada

  • 2 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3cm kousek čerstvého zázvoru
  • 200 g červené rýže
  • 1 lžíce rybí omáčky                                    amino klasik omáčka
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sirupu ze stévie
  • 100 ml vody
  • 4 lžíce sójové omáčky omáčka                    sójová omáčka bez lepku / amino klasik 
  • 1 avokádo (ready to eat)

JAK NA TO

1. Maso nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem a nastrouhaným zázvorem a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet.

2. Rýži uvaříme v rýžovaru nebo v hrnci do změknutí.

3. Smícháme rybí omáčku, rýžový ocet, stévii a vodu.

4. Na předehřáté pánvi orestujeme maso do zezlátnutí, zalijeme připravenou směsí a dusíme do vyvaření vody. Na poslední minutu přidáme sójovou omáčku.

5. Podáváme s rýží a čerstvým avokádem.

- Reklama -

Odpočinek v horských výšinách

Uniknout rozpálenému městu, utéct do zelených kopců a při troše štěstí zažít některou z cenných lekcí, které němé hory udělují svým tichým...

Gwyneth Paltrow chystá pořad o kráse a zdravém životním stylu

Gwyneth Paltrow se během několika let stala z uznávané herečky také oblíbenou poradkyní v oblasti krásy a...

Filip Krampla lepí nábytek lepidlem z rýže. A sklízí úspěchy

Student Filip Krampla si zatím jako jediný Čech osvojil tradiční japonskou techniku, která spočívá v používání ekologického...

Ananasové šílenství jako nový trend v péči o pleť

Pokud jste milovníci osvěžujících ananasových šťáv nebo třeba Piňa Colady, určitě vás potěší, že nejnovějším trendem v...