Středa, 25 listopadu, 2020

Perníková dýňová kaše podle Janiny z Cukrfree

 Pokud vás často honí mlsná, ale nechcete se odbývat jen nezdravými sladkostmi napěchovanými cukrem, uvařte si perníkovou dýňovou kaši, kterou najdete také v online Cukrfree programu, který sestavila autorka kuchařských bestsellerů Janina Černá.

 

INGREDIENCE

 

Na 2 porce:                                                           

1 menší muškátová nebo máslová dýně (cca 300 g)

½ lžičky perníkového koření

½ lžičky skořice

špetka nerafinované mořské soli

1 žloutek

1 másla

¼ hrnku tučné smetany (nebo kokosového mléka)

 

K servírování

150 ml domácí zakysané smetany

nasekané mandle nebo vlašské ořechy

 

 

 

Perníková dýňová kaše podle Janiny z Cukrfree
Archiv Janiny Černé



 

POSTUP

Troubu předehřejeme na 180°C. Dýni rozkrojíme, vydlabeme a vložíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme 35-40 min, dokud dýně nezměkne. Upečenou dýni vyndáme z trouby, oloupeme a vložíme do hrnce. Pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme perníkové koření, skořici, špetku soli a promícháme. Poté přidáme žloutek a za stálého míchání necháme 1-2 minuty prohřívat. Přidáme tučnou smetanu, promícháme a další 2 minuty společné prohříváme. Na závěr přidáme lžíci másla a necháme ji v kaši rozehřát. Poté opět promícháme. Hotovou kaši vložíme do misky, přidáme zakysanou smetanu, ořechy a podáváme.

Tip ke sladkým snídaním: Pokud je na vás chuť pečené dýně nebo pečené batáty příliš sladká a máte brzo hlad, případně vás po nich honí mlsná, dejte si sladké snídaně spíše jako dezert. Rozdělte je například na třetiny a dejte si jí jako sladkou tečku po vaječné slané snídani, nebo jako dezert po obědě.

Pokud vás recept zaujal a chtěli byste také zkusit život bez cukru, podívejte se na webové stránky programu. Není nic jednoduššího, než se zaregistrovat a začít.

program.cukrfree.cz/?utm_source=cfhomepage

Zralost je lepší než viagra. Vědci prozradili, proč mají ženy nejlepší...

V posledních letech jde stáří vpřed. Herečka Judi Dench, které je osmdesát pět let, se letos objevila na obálce červnového vydání prestižního časopisu Vogue....
Atlantská treska, beurre blanc omáčka a chřestové rizoto

Co k večeři? Atlantskou treskou, beurre blanc omáčkou a chřestovým rizotem...

Sezona chřestu je v plném proudu. Pokud jste i vy milovníky této zeleniny a marně přemýšlíte, jakým způsobem ji ještě zpracovat, nechte...

Dnes už se nedá tvořit, aniž byste reagovali na celosvětovou problematiku, říká návrhářka Barbora Kotěšovcová

Dva studenti pražské UMPRUM se rozhodli, že pomocí svých děl působivě propojí dva světy. V rukou skláře Františka Jungvirta...

Volvo XC60: Láska na první pohled, nebo postupné zamilovávání?

Do redakce se nám dostalo na zkoušku Volvo XC60 B4 mild-hybrid. A tak jsme si řekli, že testování pojmeme...

Dopřejte si bylinkové zázraky, které uleví od bolesti

Výroba bylinných produktů je odedávna opředena různými pověrami, kouzly a tajemstvími. Lidé totiž díky svým zkušenostem věřili,...

Perníková dýňová kaše podle Janiny z Cukrfree

 Pokud vás často honí mlsná, ale nechcete se odbývat jen nezdravými sladkostmi napěchovanými cukrem, uvařte si perníkovou dýňovou kaši, kterou najdete také v online Cukrfree programu, který sestavila autorka kuchařských bestsellerů Janina Černá.

 

INGREDIENCE

 

Na 2 porce:                                                           

1 menší muškátová nebo máslová dýně (cca 300 g)

½ lžičky perníkového koření

½ lžičky skořice

špetka nerafinované mořské soli

1 žloutek

1 másla

¼ hrnku tučné smetany (nebo kokosového mléka)

 

K servírování

150 ml domácí zakysané smetany

nasekané mandle nebo vlašské ořechy

 

 

 

Perníková dýňová kaše podle Janiny z Cukrfree
Archiv Janiny Černé



 

POSTUP

Troubu předehřejeme na 180°C. Dýni rozkrojíme, vydlabeme a vložíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme 35-40 min, dokud dýně nezměkne. Upečenou dýni vyndáme z trouby, oloupeme a vložíme do hrnce. Pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme perníkové koření, skořici, špetku soli a promícháme. Poté přidáme žloutek a za stálého míchání necháme 1-2 minuty prohřívat. Přidáme tučnou smetanu, promícháme a další 2 minuty společné prohříváme. Na závěr přidáme lžíci másla a necháme ji v kaši rozehřát. Poté opět promícháme. Hotovou kaši vložíme do misky, přidáme zakysanou smetanu, ořechy a podáváme.

Tip ke sladkým snídaním: Pokud je na vás chuť pečené dýně nebo pečené batáty příliš sladká a máte brzo hlad, případně vás po nich honí mlsná, dejte si sladké snídaně spíše jako dezert. Rozdělte je například na třetiny a dejte si jí jako sladkou tečku po vaječné slané snídani, nebo jako dezert po obědě.

Pokud vás recept zaujal a chtěli byste také zkusit život bez cukru, podívejte se na webové stránky programu. Není nic jednoduššího, než se zaregistrovat a začít.

program.cukrfree.cz/?utm_source=cfhomepage

Dopřejte si letní refresh s domácími detoxikačními nápoji

Už za tři dny byste měli cítit neskutečnou úlevu a příval energie, která vám poslední dobou možná trochu chyběla. Pokud máte možnost, nakupujte suroviny...

Osvěžující sprcha během topických dní: Namíchejte si vlastní ledové čaje i...

Tropické dny se blíží a s nimi i chvíle, kdy ani schovaní ve stínu nestíháte utírat pot z nejrůznějších částí vašeho těla. Zkuste si...

Značka Malai a doplňky z „kokosové kůže” sklízí úspěchy

Designérka Zuzana Gombošová vyrábí pod vlastní značkou Malai produkty z takzvané kokosové kůže. Není divu, že materiál...

Jizvy, strie a kila navíc. Mothercare v kampani svlékl ženy po porodu

Britská společnost Mothercare specializující se na těhotenské výrobky a dětské zboží se rozhodla konečně prolomit tabu. Spustila...

Tenisová hvězda nafotila odvážnou kampaň a svěřila se, co všechno musela snášet kvůli barvě pleti

Patří mezi nejlepší hráčky v dějinách světového tenisu, je v modlou statisíců fanoušků a její odvážné snímky nafocené pro...
Zavří­t reklamu