Domů ENJOY Perníková dýňová kaše podle Janiny z Cukrfree

Perníková dýňová kaše podle Janiny z Cukrfree

 Pokud vás často honí mlsná, ale nechcete se odbývat jen nezdravými sladkostmi napěchovanými cukrem, uvařte si perníkovou dýňovou kaši, kterou najdete také v online Cukrfree programu, který sestavila autorka kuchařských bestsellerů Janina Černá.

 

INGREDIENCE

 

Na 2 porce:                                                           

1 menší muškátová nebo máslová dýně (cca 300 g)

½ lžičky perníkového koření

½ lžičky skořice

špetka nerafinované mořské soli

1 žloutek

1 másla

¼ hrnku tučné smetany (nebo kokosového mléka)

 

K servírování

150 ml domácí zakysané smetany

nasekané mandle nebo vlašské ořechy

 

 

 

Perníková dýňová kaše podle Janiny z Cukrfree
Archiv Janiny Černé



 

POSTUP

Troubu předehřejeme na 180°C. Dýni rozkrojíme, vydlabeme a vložíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme 35-40 min, dokud dýně nezměkne. Upečenou dýni vyndáme z trouby, oloupeme a vložíme do hrnce. Pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme perníkové koření, skořici, špetku soli a promícháme. Poté přidáme žloutek a za stálého míchání necháme 1-2 minuty prohřívat. Přidáme tučnou smetanu, promícháme a další 2 minuty společné prohříváme. Na závěr přidáme lžíci másla a necháme ji v kaši rozehřát. Poté opět promícháme. Hotovou kaši vložíme do misky, přidáme zakysanou smetanu, ořechy a podáváme.

Tip ke sladkým snídaním: Pokud je na vás chuť pečené dýně nebo pečené batáty příliš sladká a máte brzo hlad, případně vás po nich honí mlsná, dejte si sladké snídaně spíše jako dezert. Rozdělte je například na třetiny a dejte si jí jako sladkou tečku po vaječné slané snídani, nebo jako dezert po obědě.

Pokud vás recept zaujal a chtěli byste také zkusit život bez cukru, podívejte se na webové stránky programu. Není nic jednoduššího, než se zaregistrovat a začít.

program.cukrfree.cz/?utm_source=cfhomepage

Potravinová intolerance může chutnat sladce. Upečte si lahodný cheesecake

Pokud nepatříte mezi ty, kteří by mohli bez problému sníst vše, na co mají zrovna chuť, nezoufejte. Potravinové alergie a intolerance vás nemusí omezovat...

3 aplikace, které vám zjednoduší život

V dnešní uspěchané době je občas těžké zorientovat se v záplavě povinností a mít vždy všechna potřebná data a dokumenty pěkně při...

Iva Pazderková: Jsem malinko ekoteroristka

Iva Pazderková je herečka, nikoli komička, to označení nesnáší, přestože dokáže lidi pořádně rozesmát. Jaká je ve skutečnosti? Netají...

Rasismus a ošoupané tenisky: Gucci pod palbou kritiky

Na značku Gucci se snesla vlna kritiky. Lidé na sociálních sítích ji nejdříve kvůli černému svetru se...

Návrhářka Hana Zárubová: Kdyby mi shořely střihy, jsem nula

Módní designérka Hana Zárubová, pro kterou je typický minimalismus, architektonické pojetí střihů a barevná strohost, se snaží...
Zavří­t reklamu