Pondělí, 18 ledna, 2021

Devatero vánočního cukroví bez cukru

Blíží se Vánoce a k nim neodmyslitelně patří pečené i nepečené cukroví. Sladké mlsání si ale nemusíte odříkat ani ve chvílích, kdy držíte dietu nebo se jen bojíte, že by vám neustálé “uždibování” zkazilo štíhlou linii.  Přinášíme vám tedy několik receptů na skvělé vánoční cukroví, po kterém nepřiberete, protože neobsahuje ani gram cukru. Přesto ho od běžného vánočního cukroví nerozeznáte. Na chuť ani na pohled.

 

Proč byste se měli přemíře cukru vyhýbat? Průměrný Čech totiž zkonzumuje každý rok téměř dvacet kilogramů cukru. To je dvakrát větší spotřeba, než kterou doporučuje WHO (Světová zdravotnická organizace). S ohledem na blížící se vánoční svátky je toto číslo více než alarmující. Cukr je právem nazýván novodobou drogou, která má nepříznivý vliv na zdraví a způsobuje mnoho civilizačních onemocnění jako je obezita, kardiovaskulární choroby, hypertenzi, zhoubné nádory související s obezitou nebo diabetes. Proč si tedy letos neudělat takové cukroví, které je od toho klasického k nerozeznání a přitom zdravé? Vyzkoušejte několik tipů podle proteinové ketonové diety KetoMix.

 

Burákové mlsky, Foto: Archiv KetoMix

BURÁKOVÉ MLSKY

Ingredience: 120 g kokosové mouky, 2 lžičky vanilkové příchutě KetoMix, 2 balení čekanko-arašídového krému, čokoláda bez cukru

Postup: Teplem povolený čekanko-arašídový krém smíchejte s vanilkovou příchutí a kokosovou moukou. Vypracujte tužší těsto a z něj pak vytvořte kuličky. Vložte je na plech a zmáčkněte do tvaru kulaté sušenky. Vše vložte do mrazáku, dokud neztuhnou. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu, namočte každou sušenku a nechte je ztuhnout v lednici.

 

Sněhové placičky, Foto: Archiv KetoMix

SNĚHOVÉ PLACIČKY

Ingredience: 300 g kokosu, 80 ml kokosového mléka, 2 lžičky vanilkové příchutě KetoMix

Postup: V kuchyňském robotu rozmixujte kokos a vanilkovou příchuť do hladké konzistence. Přidejte kokosové mléko a mixujte, dokud se všechny ingredience nespojí. Mokrýma rukama vytvořte kuličky, které na tácu vytvarujte do placiček. Poprašte kokosem a vložte do lednice.

 

Citronové bochánky, Foto: Archiv KetoMix

CITRONOVÉ BOCHÁNKY

Ingredience na těsto: 55 g bílého jogurtu, 55 g másla, čekankový sirup podle chuti, 1 vejce, 180 g mandlové mouky, 2 lžičky vanilkové příchuti KetoMix, šťáva a kůra z 1 citronu

Ingredience na polevu: citronová kůra, šťáva z 1 citronu a 20 g vanilkové příchutě KetoMix

Postup: Vyšlehejte změklé máslo, jogurt, citronovou šťávu a kůru. Do směsi zapracujte vejce a přidejte mandlovou mouku s vanilkovou příchutí. Vzniklé těsto zabalte do potravinové folie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice. Vytvarujte malé bochánky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě při 180°C asi 10 až 15 minut dokud vršky nebudou lehce zlatavé. Na polevu smíchejte uvedené ingredience a po úplném vychladnutí bochánky jí pocákejte.

 

Kokosky, Foto: Archiv KetoMix

KOKOSKY

Ingredience: 4 bílky, 150 g kokosu, 2 lžičky kokosové příchutě KetoMix

Postup: Bílky vyšlehejte do tuhé pěny a postupně přimíchávejte kokos s kokosovou příchutí. Na plech vyložený pečicím papírem ukládejte malé kokosky. Pečte v troubě při 150°C asi 10 minut.

 

Vánoční sušenky, Foto: Archiv KetoMix

VÁNOČNÍ SUŠENKY

Ingredience: 40 g másla, 1 odměrka proteinového koktejlu KetoMix,
1 odměrka proteinových houstiček KetoMix, 1 lžička vanilkové příchuti KetoMix, 1 bílek, špetka skořice, mletého hřebíčku a zázvoru

Postup: Všechny ingredience smíchejte a vypracujte těsto. Vyválejte
a vykrojte sušenky. Ty pak sušte v troubě při 100°C asi 30 minut.

 

Mandlové dortíčky, Foto: Archiv KetoMix

MANDLOVÉ DORTÍČKY

Ingredience: 100 g mandlové mouky, 80 g jemně sekaných mandlí,
2 lžičky vanilkové příchuti KetoMix, 7 vajec, čokoláda bez cukru, mandle na ozdobu

Postup: Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Opatrně po částech vmíchejte mouku, mandle, vaječné žloutky
a vanilkovou příchuť. Vzniklé těsto nalijte na plech a pečte při 180°C asi 10 minut. Z vychladlého korpusu vykrajujte kolečka, která namáčejte v rozpuštěné čokoládě a ozdobte mandlí.

 

Oreo sušenky, Foto: Archiv KetoMix

OREO SUŠENKY

Ingredience na těsto: 230 g mandlové mouky, 4 lžíce kakaa, 1 lžíce prášku do pečiva, 2 lžičky kokosové příchutě KetoMix, špetka soli, 125 g másla,
1 vejce, vanilkový extrakt

Ingredience na náplň: 100 g sýra, 2 lžíce másla, 1 lžička vanilkové příchutě KetoMix

Postup: Smíchejte všechny suché ingredience. Máslo vyšlehejte do pěny a přidejte vejce a vanilkový extrakt. Po částech zamíchejte suchou směs. Vzniklé těsto zabalte do potravinové folie a uložte asi na 15 minut do lednice. Za pomoci pečicího papíru vyválejte placku a vykrajujte stejná kolečka. Pokračujte, dokud nezpracujete celé těsto. Pečte při 180°C asi 10 minut. Před slepováním náplní, kterou vytvoříte smícháním uvedených ingrediencí, nechte úplně vychladnout.

 

Čokoládovo-kokosové čtverečky, Foto: Archiv KetoMix

ČOKOLÁDOVO-KOKOSOVÉ ČTVEREČKY

Ingredience: 125 g kokosového másla, 1 lžička čokoládové příchutě KetoMix, 2 lžičky kakaa, 100 g kokosového oleje, čekankový sirup podle chuti

Postup: Nejprve rozpusťte kokosový olej. Přidejte kakao, čokoládovou příchuť a čekankový sirup a míchejte dohladka. Připravte si formičky na čokoládové bonbony (můžete použít i tvořítko na led), nalijte polovinu čokoládové směsi a uložte na chvíli do mrazáku. Jakmile čokoláda ztuhne, přidejte kokosové máslo (pokud je příliš tuhé, povolte jej zahřátím) a zalijte zbytkem směsi. Poté formu opět uložte do mrazáku, dokud vše neztuhne.

 

Kávové kopečky, Foto: Archiv KetoMix

KÁVOVÉ KOPEČKY

Ingredience: 4 bílky, 100 g kokosové mouky (rozemleté mandle, ořechy), 2 lžičky kávové příchuti KetoMix

Postup: Bílky vyšlehejte spolu s kávovou příchutí do tuhé pěny a postupně přimíchávejte kokosovou mouku (rozemleté mandle nebo ořechy). Na plech vyložený pečicím papírem tvořte menší kopečky. Ty pak vložte na 10 minut do trouby a pečte při 160°C.

4 romantické hotely

4 romantické hotely, které si určitě zamilujete

Blíží se měsíc lásky, a tak jsme i my zapátrali po místech, na kterých byste mohli své polovičce splnit romantické představy, naplno se oddat...

To, že někdo používá CBD jako nástroj pro obchod s falešnou...

Když se řekne doktor, většině z nás se vybaví ten s rouškou na operačním sále. Adiktolog Pavel Kubů nenosí bílý plášť, přesto má velký...

Zdraví ve skořápce: Vyzkoušejte originální recepty z ořechů a poznejte jejich léčivou moc

Působí v těle protizánětlivě, podporují správnou funkci trávicího traktu, snižují cholesterol a poradí si i s pocuchanou nervovou soustavou....

Zpěvačka Lenny vás v novém dokumentu vtáhne do muzikantského života v centru Londýna

Kudrnaté vlasy, silný hlas a charisma, které na tuzemské hudební scéně nemá obdoby. To je Lenny. Zpěvačka, která už...

5 přírodních produktů, díky kterým budete na slunci v bezpečí

Chystáte se k moři, rybníku nebo bazénu a nevíte, jakou kosmetiku si přibalit s sebou do tašky? O účincích...

Devatero vánočního cukroví bez cukru

Blíží se Vánoce a k nim neodmyslitelně patří pečené i nepečené cukroví. Sladké mlsání si ale nemusíte odříkat ani ve chvílích, kdy držíte dietu nebo se jen bojíte, že by vám neustálé “uždibování” zkazilo štíhlou linii.  Přinášíme vám tedy několik receptů na skvělé vánoční cukroví, po kterém nepřiberete, protože neobsahuje ani gram cukru. Přesto ho od běžného vánočního cukroví nerozeznáte. Na chuť ani na pohled.

 

Proč byste se měli přemíře cukru vyhýbat? Průměrný Čech totiž zkonzumuje každý rok téměř dvacet kilogramů cukru. To je dvakrát větší spotřeba, než kterou doporučuje WHO (Světová zdravotnická organizace). S ohledem na blížící se vánoční svátky je toto číslo více než alarmující. Cukr je právem nazýván novodobou drogou, která má nepříznivý vliv na zdraví a způsobuje mnoho civilizačních onemocnění jako je obezita, kardiovaskulární choroby, hypertenzi, zhoubné nádory související s obezitou nebo diabetes. Proč si tedy letos neudělat takové cukroví, které je od toho klasického k nerozeznání a přitom zdravé? Vyzkoušejte několik tipů podle proteinové ketonové diety KetoMix.

 

Burákové mlsky, Foto: Archiv KetoMix

BURÁKOVÉ MLSKY

Ingredience: 120 g kokosové mouky, 2 lžičky vanilkové příchutě KetoMix, 2 balení čekanko-arašídového krému, čokoláda bez cukru

Postup: Teplem povolený čekanko-arašídový krém smíchejte s vanilkovou příchutí a kokosovou moukou. Vypracujte tužší těsto a z něj pak vytvořte kuličky. Vložte je na plech a zmáčkněte do tvaru kulaté sušenky. Vše vložte do mrazáku, dokud neztuhnou. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu, namočte každou sušenku a nechte je ztuhnout v lednici.

 

Sněhové placičky, Foto: Archiv KetoMix

SNĚHOVÉ PLACIČKY

Ingredience: 300 g kokosu, 80 ml kokosového mléka, 2 lžičky vanilkové příchutě KetoMix

Postup: V kuchyňském robotu rozmixujte kokos a vanilkovou příchuť do hladké konzistence. Přidejte kokosové mléko a mixujte, dokud se všechny ingredience nespojí. Mokrýma rukama vytvořte kuličky, které na tácu vytvarujte do placiček. Poprašte kokosem a vložte do lednice.

 

Citronové bochánky, Foto: Archiv KetoMix

CITRONOVÉ BOCHÁNKY

Ingredience na těsto: 55 g bílého jogurtu, 55 g másla, čekankový sirup podle chuti, 1 vejce, 180 g mandlové mouky, 2 lžičky vanilkové příchuti KetoMix, šťáva a kůra z 1 citronu

Ingredience na polevu: citronová kůra, šťáva z 1 citronu a 20 g vanilkové příchutě KetoMix

Postup: Vyšlehejte změklé máslo, jogurt, citronovou šťávu a kůru. Do směsi zapracujte vejce a přidejte mandlovou mouku s vanilkovou příchutí. Vzniklé těsto zabalte do potravinové folie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice. Vytvarujte malé bochánky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě při 180°C asi 10 až 15 minut dokud vršky nebudou lehce zlatavé. Na polevu smíchejte uvedené ingredience a po úplném vychladnutí bochánky jí pocákejte.

 

Kokosky, Foto: Archiv KetoMix

KOKOSKY

Ingredience: 4 bílky, 150 g kokosu, 2 lžičky kokosové příchutě KetoMix

Postup: Bílky vyšlehejte do tuhé pěny a postupně přimíchávejte kokos s kokosovou příchutí. Na plech vyložený pečicím papírem ukládejte malé kokosky. Pečte v troubě při 150°C asi 10 minut.

 

Vánoční sušenky, Foto: Archiv KetoMix

VÁNOČNÍ SUŠENKY

Ingredience: 40 g másla, 1 odměrka proteinového koktejlu KetoMix,
1 odměrka proteinových houstiček KetoMix, 1 lžička vanilkové příchuti KetoMix, 1 bílek, špetka skořice, mletého hřebíčku a zázvoru

Postup: Všechny ingredience smíchejte a vypracujte těsto. Vyválejte
a vykrojte sušenky. Ty pak sušte v troubě při 100°C asi 30 minut.

 

Mandlové dortíčky, Foto: Archiv KetoMix

MANDLOVÉ DORTÍČKY

Ingredience: 100 g mandlové mouky, 80 g jemně sekaných mandlí,
2 lžičky vanilkové příchuti KetoMix, 7 vajec, čokoláda bez cukru, mandle na ozdobu

Postup: Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Opatrně po částech vmíchejte mouku, mandle, vaječné žloutky
a vanilkovou příchuť. Vzniklé těsto nalijte na plech a pečte při 180°C asi 10 minut. Z vychladlého korpusu vykrajujte kolečka, která namáčejte v rozpuštěné čokoládě a ozdobte mandlí.

 

Oreo sušenky, Foto: Archiv KetoMix

OREO SUŠENKY

Ingredience na těsto: 230 g mandlové mouky, 4 lžíce kakaa, 1 lžíce prášku do pečiva, 2 lžičky kokosové příchutě KetoMix, špetka soli, 125 g másla,
1 vejce, vanilkový extrakt

Ingredience na náplň: 100 g sýra, 2 lžíce másla, 1 lžička vanilkové příchutě KetoMix

Postup: Smíchejte všechny suché ingredience. Máslo vyšlehejte do pěny a přidejte vejce a vanilkový extrakt. Po částech zamíchejte suchou směs. Vzniklé těsto zabalte do potravinové folie a uložte asi na 15 minut do lednice. Za pomoci pečicího papíru vyválejte placku a vykrajujte stejná kolečka. Pokračujte, dokud nezpracujete celé těsto. Pečte při 180°C asi 10 minut. Před slepováním náplní, kterou vytvoříte smícháním uvedených ingrediencí, nechte úplně vychladnout.

 

Čokoládovo-kokosové čtverečky, Foto: Archiv KetoMix

ČOKOLÁDOVO-KOKOSOVÉ ČTVEREČKY

Ingredience: 125 g kokosového másla, 1 lžička čokoládové příchutě KetoMix, 2 lžičky kakaa, 100 g kokosového oleje, čekankový sirup podle chuti

Postup: Nejprve rozpusťte kokosový olej. Přidejte kakao, čokoládovou příchuť a čekankový sirup a míchejte dohladka. Připravte si formičky na čokoládové bonbony (můžete použít i tvořítko na led), nalijte polovinu čokoládové směsi a uložte na chvíli do mrazáku. Jakmile čokoláda ztuhne, přidejte kokosové máslo (pokud je příliš tuhé, povolte jej zahřátím) a zalijte zbytkem směsi. Poté formu opět uložte do mrazáku, dokud vše neztuhne.

 

Kávové kopečky, Foto: Archiv KetoMix

KÁVOVÉ KOPEČKY

Ingredience: 4 bílky, 100 g kokosové mouky (rozemleté mandle, ořechy), 2 lžičky kávové příchuti KetoMix

Postup: Bílky vyšlehejte spolu s kávovou příchutí do tuhé pěny a postupně přimíchávejte kokosovou mouku (rozemleté mandle nebo ořechy). Na plech vyložený pečicím papírem tvořte menší kopečky. Ty pak vložte na 10 minut do trouby a pečte při 160°C.

To, že někdo používá CBD jako nástroj pro obchod s falešnou...

Když se řekne doktor, většině z nás se vybaví ten s rouškou na operačním sále. Adiktolog Pavel Kubů nenosí bílý plášť, přesto má velký...

 Jak se šťastně pohádat: Zjistěte, co může zachránit vypjaté situace ve...

Každý z nás se jistě dostal do situace, kdy byla hádka v plném proudu a již nevěděl jak dál. V takovém případě může pomoci...

Orgasmus nejde naprogramovat, ale cesta za ním lze usnadnit, říká obchodnice s rozkoší Anna Marešová

Prostřednictvím své designérské činnosti v oblasti intimních pomůcek otevírá témata, která jsou pro velkou část společnosti konverzační tabu. Jedním...

Festival Struny podzimu začíná. Nabídne koncerty na střeše Lucerny i z hladiny Vltavy

Mezinárodní hudební festival Struny podzimu už dnes rozezní Prahu. Poprvé ve 24leté historii se tak stane pod širým nebem....

Nábytek ze starých pneumatik? I tak se dá zachraňovat životní prostředí

Stolečky pod televizi, taburety, květináče. To všechno dokáže Jeffrey Yeboah pomocí různých technik vyrobit ze starých pneumatik. A není...
Zavří­t reklamu